
Reference: Jérôme Estèbe, "Le destin prodigieux du fondant au chocolat", in the "Tribune de Genève, May 22, 2009, page 36. Retirer du feu dès que le chocolat est bien liquide. Mélanger en permanence pour éviter que le mélange accroche.

Hope that answers your question Taina and happy cooking! Moelleux au chocolat is a French dessert consisting of a chocolate cake with a liquid center, often baked in individually sized portions. 200 g de chocolat noir 100 g de beurre salé 100 g de sucre 2 c.à.s de farine 3 ufs Un peu de basilic frais Instructions Faire fondre dans une casserole à fond épais le chocolat et le beurre sur feu moyen. The results, I am sure are less refined than the original, but nonetheless good.įor those of you ready to try an easier version of the recipe, here it is: Chocolate Lava Cake Recipe. Of course, not everyone is as enterprising as Chef Bras, and the recipe has frequently been reworked into something much simpler.

You can now find a moelleux au chocolat on restaurant menus everywhere in the Hexagon. The result was so delicious that it was of course copied and soon spread all over France. The chef's perfected recipe involves placing a frozen ball of chocolate ganache in the center of the chocolate cake batter. pour le moule : un peu de beurre et de farine un nuage de sucre glace au moment de servir Dans une casserole, à feu très doux, faire fondre le beurre avec le chocolat, ajouter la cassonade, la farine et les oeufs. He has said that he was trying to capture the delicious warming emotion of a cup of hot chocolate after a day in the cold. Working in his kitchen in the Aveyron region, Chef Bras spent several years perfecting his recipe. Ajoutez la farine et la fleur de sel puis mélangez à nouveau. 5 Montez les blancs doeufs en neige bien ferme avec le sel. 4 Incorporez la farine, la levure et le zeste du citron, tout en mélangeant bien.

Gestes techniques Clarifier des oeufs 3 Battez les jaunes doeufs avec le sucre et le jus de citron dans un récipient. Une fois votre mélange beurre et chocolat parfaitement fondu, versez-le sur le mélange à base d’ufs. Cuisson 20 min 1 Préchauffez le four à 180☌. Pendant ce temps, fouettez les ufs et le sucre. The moeulleux au chocolat, or fondant au chocolat as it is sometimes called, was first developed in the early 1980's by Michel Bras, a highly reputed French chef. Faites fondre à feu doux le beurre et le chocolat dans une petite casserole. Thanks for writing to me with your question. I have a question about the recipe, I thought it was delicious when I finished cooking it, but I was just curious and was wondering what region or city of France does it come from? Where is it mostly eaten?
